Vacature

Database DevOps Engineer

Too many chiefs and not enough Indians, klinkt bekend in de oren?

 

Niet bij Monin! Wij pakken het anders aan en jij kan hierin bijdragen als Database DevOps Engineer.

Are you ready to join our flock? Ontdek het snel.

Waarom kiezen voor een job als DevOps bij Monin?

Waarom Monin?

Bij Monin werken we hard, in een hecht team met een gemeenschappelijk doel: een sterke, professionele service leveren voor de klant. Dat lukt mede door de techniciteit en competenties die aanwezig zijn, gecombineerd met de nodige fun. Voor feedback maken we graag tijd, zodat jij kan meegroeien met jouw ambities en die van Monin.

We werken in een open en informele sfeer waarin ondernemerschap gestimuleerd wordt. Je bundelt jouw vaardigheden met die van jouw collega’s om de behoefte aan innovatie en automatisatie van onze klanten te vervullen. Dit allemaal in het kader van advies, initiële setup of review; migratie of implementatie, tot management en/of support, on-premises of in de cloud.

 

Waarom solliciteren op deze vacature?

Als Database DevOps Engineer werk je aan het hart van de organisatie. Met andere woorden: een job met impact? Zeker weten.

Nieuwe innovaties binnen bedrijven zorgen ook voor meer data. Bovendien moet alles continu vernieuwd, getest en aangepast worden aan de nieuwste vereisten. Dit kan enkel via next-level automatisering die de snelheid van deze innovaties op peil weet te houden.

Concreet betekent het dat je de data-omgeving van onze klanten mee helpt automatiseren: van Scripting/Infrastructure as Code voor de initiële setup/migratie, via het consequent toepassen van de database security best practices tot aan een complete self-service, on-premises of in de cloud. En meer nog: je krijgt de kans om te groeien naar een van de beste Database DevOps Engineers door cursussen te volgen, testing en onderzoek te doen in ons database lab, uitdagende projecten uit te voeren, deel te nemen aan conferenties, et cetera.

Dit ga je doen als Database DevOps Engineer

Jouw taken zijn zo gevarieerd, dat iedere dag er anders uitziet. Een overzicht van jouw verantwoordelijkheden:

 • Je helpt klanten bij de verdere automatisering van hun data platform
 • Je helpt klanten bij het opzetten van een self-service voor hun data omgeving
 • Je gaat op zoek naar de nieuwste tools/methodes rond next-level automatisering
 • Je helpt de DBA’s met het verder automatiseren van verschillende DBA taken
 • Je zorgt mee voor het implementeren van database security op een consequente manier
 • Je zorgt telkens voor de nodige documentatie en procedures (SOP).
 • Je doet dit alles zowel voor on-prem als voor public cloud omgevingen
 • Je helpt mee aan de verdere uitbouw van ons AIOPS verhaal (AI for IT Operations)
 • Je bent bereid om regelmatig bij te leren op gebied van automatisering en je hiervoor ook te certifiëren

Wat verwachten wij van jou?

Als Database DevOps Engineer zet je automatiseren op de eerste plaats. Je hebt daarom kennis van Infrastructure as Code (Ansible, Chef, Puppet, Terraform,…), maar je kan ook de nodige automatisatie via scripting voorzien (Python, Shell, Powershell, …). Bovendien wil je ook met volle goesting AIOPS verder met ons uit te werken. Je werkt graag zelfstandig, maar betrekt jouw collega’s waar nodig. Je combineert dat met een klantgerichte aanpak en je bent je bewust van het belang van documentatie.

Daarnaast zien we deze vaardigheden als een leuke extra:

 • Basiskennis Databases (Microsoft SQL, Oracle, PostgreSQL, MySQL, MongoDB)
 • DevOps: GitHub, CI/CD, …
 • Containerization (bv Kubernetes)
 • AIOPS ervaring/kennis
 • Ervaring met de public cloud, zoals Google, Azure of AWS
 • Observability tools

Wat krijg jij in ruil voor jouw talent?

Als collega bij Monin, mag je – naast jouw loon – alvast een auto, tankkaart, laptop, gsm met abonnement, Hospitalisatie- en Groepsverzekering noteren. Jaarlijks voorzien we bij Monin een opleidingsbudget dat je zelf kan invullen en krijgen we ook vanuit EDB & MariaDB & MongoDB extra opleiding, inzichten en kansen. Om nog maar te zwijgen over de onvergetelijke events. Denk daarbij aan: de legendarische quizzen via Kahoot, crazy karting, onze gezellige BBQ, het Monin weekend, … En doe gerust zelf ook een voorstel.

En uiteraard is ook thuis- en flexwerk mogelijk, hiervoor zijn alle nodige middelen voorzien.

Heb je nieuwe ideeën of initiatieven in functie van innovatie? Dan krijg je ook de kans om die uit te werken. Dit zit namelijk in ons DNA, gezien we deel uitmaken van de Cronos Groep. Mogelijkheden genoeg dus om te doen wat je echt graag doet. Wie weet start je zo in de toekomst wel je eigen onderneming?

Druk je zometeen op de sollicitatie-knop, dan zal onze college Sanne binnen 3 werkdagen contact met jou opnemen. Dus, wat denk je? Ready to join our flock?

Solliciteer nu

Ben jij de “lucky bird” die we zoeken? Overtuig ons door via e-mail (careers@monin-it.be) of vul gewoon onderstaande formulier in. We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten!

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-maildres*

  Deel je LinkedIn-URL

  of laad je cv op

  Selected job

  Wil je nog iets toevoegen? (optioneel)