Junior Database Engineer Bootcamp

(Nederlandse Versie – Dutch Version)

Too many chiefs and not enough Indians, klinkt bekend in de oren?

Niet bij Monin! Wij pakken het anders aan en jij kan hier in de toekomst bijdragen als Database Engineer. Are you ready to join our flock? Je leest het hieronder.

Initieel vertrek je samen met ons op missie tijdens de Database Engineer bootcamp. Na de bootcamp, waar fun, theorie en labo elkaar mooi aanvullen, word je deel van onze DBA community en bouw je mee aan innovatieve data platformen voor onze klanten. Daarnaast ze je je mee in om automatisatie naar een volgend niveau te tillen.

Binnen de Database Engineer bootcamp krijg je na een doorgedreven technische cursus bij ons een labo ter beschikking om je kennis verder op punt te stellen. Uiteraard kan je hierbij steeds terugvallen op de kennis en kunde van je collega’s. Je volgt een opleidingstraject dat we op maat van jouw opstellen, met ook eventuele training op soft skills. Na enkele maanden kan je samen met het team op de omgevingen van onze klanten werken, waarbij je de volledige database lifecycle voor je rekening neemt (van advies/architectuur van de omgeving, naar de initiële opzet en migratie, tot het beheer en management toe. In het datacenter van de klant, ons datacenter of de public cloud).

Benieuwd wat vorige deelnemers vonden van de start bij Monin? Check dan zeker het verhaal van Jelle en Peter hier: Peter and Jelle’s first year @ Monin

Waarom kiezen voor een job als Database Engineer bij Monin?

Waarom Monin?

Bij Monin werken we hard, in een hecht team met een gemeenschappelijk doel: een sterke, professionele service leveren voor de klant. Dat lukt mede door de techniciteit en competenties die aanwezig zijn, gecombineerd met de nodige fun. Voor feedback maken we graag tijd, zodat jij kan meegroeien met jouw ambities en die van Monin.

We werken in een open en informele sfeer waarin ondernemerschap gestimuleerd wordt. Je bundelt jouw vaardigheden met die van jouw collega’s om de behoefte aan innovatie en automatisatie van onze klanten te vervullen. Dit allemaal in het kader van advies, initiële setup of review; migratie of implementatie, tot management en/of support, on-premises of in de cloud.

 

Waarom solliciteren op deze vacature?

Als Database Engineer werk je aan het hart van de organisatie. Met andere woorden: een job met impact? Zeker weten.

Omdat de data-hoeveelheid binnen bedrijven alsmaar toeneemt, neemt ook de nood aan een betrouwbaar dataplatform toe. Er is dan ook heel wat database technologie die hiervoor kan zorgen: Oracle, Microsoft SQL, PostgreSQL, MongoDB, MySQL, enz… Bovendien ontstaan er alsmaar nieuwe technologieën: CockroachDB, Simplestore, enz…

Concreet betekent het dat je, afhankelijk van de noden, de data-omgeving van onze klanten bedenkt, opzet en beheert. Dus alle facetten van advies of initiële setup of review; tot management en/of support, on-premises of in de cloud. En meer nog: je krijgt de kans om te groeien naar een van de beste Database Engineers door cursussen te volgen, uitdagende projecten uit te voeren, deel te nemen aan conferenties, te spreken op tech days, et cetera.

Zo ziet een dag als Database Engineer eruit

Letterlijk dan, ‘één’ dag. Jouw taken zijn zo gevarieerd, dat iedere dag er anders uitziet. Een overzicht van jouw verantwoordelijkheden:

 

 • Je voert installaties en configuraties van Oracle database software uit.
 • Je creëert nieuwe databases (on-prem of in de Cloud) of voert de migratie van bestaande databases uit.
 • Je implementeert en onderhoudt Disaster Recovery (DR) en High Availability (HA)
 • Je beheert de databases van onze klanten: backups, security, monitoring, capacity management…
 • Je zorgt voor de Database Security: reviews, encryptie, data masking, auditing, …
 • Je automatiseert installatie- , configuratie- en onderhoudstaken.
 • Je bent bedreven in performance tuning en het uitrollen van best practices.
 • Je biedt second and third line support aan klanten.
 • Je voert preventief onderhoud aan bij klanten en implementeert de aanbevelingen die daaruit ontstaan: performance tuning, patch level management…
 • Je zorgt voor de nodige documentatie en procedures (SOP).
 • Je werkt mee aan nieuwe trends op database-vlak, alsook aan verdere automatisatie.
 • Je bent bereid om regelmatig bij te leren rond data/databases en certificering te behalen.

Wat verwachten wij van jou?

Als toekomstige Database Engineer heb je vooral veel goesting om bij te leren, en sta je open voor nieuwe ontwikkelingen:

 • Cloud
 • Automatisatie/DevOps
 • Containerization: Docker, Kubernetes
 • Database Security
 • Blockchain databases
 • Time Series Databases

Wat mag jij van ons verwachten?

Als collega bij Monin, mag je – naast jouw loon – alvast een auto, tankkaart, laptop, gsm met abonnement, Hospitalisatie- en Groepsverzekering noteren. Jaarlijks voorzien we bij Monin een opleidingsbudget dat je zelf kan invullen en krijgen we ook vanuit Oracle als partner extra opleiding, inzichten en kansen. Om nog maar te zwijgen over de onvergetelijke events. Denk daarbij aan: de legendarische quizzen via Kahoot, crazy karting, onze gezellige BBQ, … En doe gerust zelf ook een voorstel.

En uiteraard is ook thuis- en flexwerk mogelijk, hiervoor zijn alle nodige middelen voorzien.

Heb je nieuwe ideeën of initiatieven in functie van innovatie? Dan krijg je ook de kans om die uit te werken. Dit zit namelijk in ons DNA, gezien we deel uitmaken van de Cronos Groep. Mogelijkheden genoeg dus om te doen wat je echt graag doet. Wie weet start je zo in de toekomst wel je eigen onderneming?

Druk je zometeen op de sollicitatie-knop, dan zal onze college Sanne binnen 3 werkdagen contact met jou opnemen. Dus, wat denk je? Ready to join our flock?

Onze waarden

Stability

Impact

Shared passion

Binnen onze DBA community bouw je mee aan innovatieve oplossingen voor onze klanten en help je hen op die manier met de nieuwste trends voor Industrie 4.0 (AI, chatbots, blockchain, machine learning, etc…)

Solliciteer nu

Ben jij de “lucky bird” die we zoeken? Overtuig ons door via e-mail (info@monin-it.be) of vul gewoon onderstaande formulier in. We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten!

  First name*
  Last name*
  E-mail*
  LinkedIn URL (optional)
  CV (optional)
  Selected job
  Message (optional)